جهاد اقتصادی |
||
جمعه 91 آبان 26 :: 9:0 صبح :: نویسنده : پوررحیمی
"کشور در شرایط تحریم به سر میبرد". این جمله شاه بیت اظهارنظر این روزهای مسوولان است. موضوعی که هر چند سالهاست که ایران را با خود درگیر کرده، اما این روزها شدتش بیشتر شده است و همین امر ضرورت تبیین راهبردهای استراتژیک برای گذر از این گردنه را بیش از پیش میکند. بر این اساس بود که مقام معظم رهبری چندی پیش در جمع مسوولان "اقتصاد مقاومتی" را به عنوان ضرورت این روزهای کشور مطرح و آن را به عنوان نقشه راه ارائه کردند.
مقام معظم رهبری چندی پیش در جمع مسوولان "اقتصاد مقاومتی" را به عنوان ضرورت این روزهای کشور مطرح و آن را به عنوان نقشه راه ارائه کردند. بعد از این اظهارنظر بود که مسوولان و کارشناسان با قاطعیت اقتصاد مقاومتی را راهکار ضروری این روزهای کشور دانسته و بر ضرورت اجرای آن تاکید کردند.
در این زمینه رزاقی که دکترای اقتصاد دارد و استاد دانشگاه تهران است، میگوید: اقتصاد مقاومتی به حمایت مردم از دولت و مسوولان نیازمند است و اگر این حلقه مفقود شود نمیتوان کار را جلو برد. وی معتقد است اقتصاد مقاومتی یعنی پرهیز از تجملگرایی و روی آوردن به روشهای صحیح مصرف. برای تبیین بیشتر چیستی اقتصاد مقاومتی و راههای تحقق آن پای سخنان این استاد دانشگاه نشستهایم: *این روزها که بحث بر سر چگونگی تحقق اقتصاد مقاومتی مطرح است، این سوال در اذهان عمومی مطرح میشود که اساسا اقتصاد مقاومتی چیست؟ ـ مقاومت واژهای است که اصولا در حالت تهاجم از آن استفاده میشود و ایستادگی در برابر دشمن را میطلبد. البته اقتصاد تنها بخشی از آن است و در شرایط فعلی مخالفان ایران بر روی آن دست گذاشتهاند. برای تشریح اقتصاد مقاومتی باید به اقتصاد زمان جنگ رجوع کنیم. این اصطلاح اقتصادی در گذشته کاربردهای زیادی داشته است بخصوص در جنگها که مردم باید از خود و حکومتشان دفاع میکردند. *پس اقتصاد مقاومتی یعنی مقاومت در برابر فشارها و حمایت از حکومتها؟ ـ وقتی راههای اقتصادی را یک به یک مسدود میکنند باید از سیاستی مانند مقاومت استفاده کرد. این روزها تحریمهای نفتی که حدود 80 درصد درآمد ما را در بر میگیرد، اعمال شده است و مانع فروش کالا به ایران شدهاند. قطعات صنایع مثل هواپیماسازی را به ایران نمیدهند. این شرایط اقتصادی که میخواهند شما را در یک تنگنا قرار دهند نیاز به یک راه فرار دارد که به آن "اقتصاد مقاومتی" گفته میشود. البته ایستادگی در برابر این فشارها و تحریمها باید از مدتها پیش انجام میشد، هر چند که همین امروز هم دیر نیست و باید با گامهای سریعتر به سوی رفع موانع و عبور از روی آنها اقدام کنیم. بدون تولید، اقتصاد مقاومتی معنا ندارد. از سوی دیگر هم باید کاهش مصرف در مردم نیز نهادینه شود و به سمت اصلاح الگوی مصرف حرکت کنیم
چهارشنبه 91 آبان 24 :: 11:0 صبح :: نویسنده : پوررحیمی
به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس، ابراهیم کارخانهای نماینده مردم همدان در مجلس شورای اسلامی طی یادداشتی در خصوص راهبردهای عملیاتی اقتصاد مقاومتی چنین نوشت: موضوع اقتصاد مقاومتی و مقاومت مدبرانه مطرح شده از سوی انقلاب اسلامی مستلزم ارائه راهبردها و تدوین برنامههای عملیاتی نوینی است که میبایست با بازنگری برنامه در دست اقدام در مقابله با جنگ اقتصادی تحمیلی دشمن مورد توجه برنامهریزان و مدیران ارشد اجرایی کشور قرار گیرد. بر این اساس راهبردهای ذیل پیشنهاد میگردد: الف: درحوزه نهادسازی و برنامه ریزی 1- تهیه و تدوین نقشه راه اقتصاد مقاومتی با محوریت توجه به معیشت مردم، پیشرفت کشور و کاهش آسیبهای ناشی از تحریمها با نگاه علمی، برنامهریزی مدبرانه و با ثبات در راستای مقابله با جنگ تحمیلی دشمن 2- تشکیل ستاد راهبری اقتصاد مقاومتی متشکل از بالاترین مقام دستگاههای اجرایی ذیربط به منظور اتخاذ سیاستهای کلان در راستای نقشه راه اقتصاد مقاومتی و ابلاغ به شورای هماهنگی و برنامه ریزی اقتصاد مقاومتی 3- تشکیل شورای هماهنگی و برنامهریزی راهبردی اقتصاد مقاومتی متشکل از روسای کارگروههای زیربنایی اقتصاد مقاومتی به منظور هماهنگی در برنامهریزی و تدوین راهبردهای اجرایی لازم 4- تشکیل کارگروههای زیربنایی اقتصاد مقاومتی به منظور تدوین برنامههای عملیاتی در حوزههای متشکل از: صنعت و معدن، کشاورزی و دامپروری، بازار و تجارت، واردات و صادرات، بهداشت و درمان، حاملهای انرژی، علم و فناوری و... 5- تشکیل ستاد نظارتی اقتصاد مقاومتی متشکل از کلیه نهادهای نظارتی کشور به منظور نظارت بر اجرای درست برنامه های عملیاتی اقتصاد مقاومتی
سه شنبه 91 آبان 23 :: 3:0 عصر :: نویسنده : پوررحیمی
برای بررسی نقش دانش به عنوان مولفه ای مهم برای رسیدن به اقتصاد مقاومتی ابتدا باید تاثیر ورود دانش به عنوان عنصری بنیانی در فرآیند تولید در عصر انقلاب دانایی بررسی شود وسپس نتایج و پیامد های ایجاد اقتصاد دانش محور را برشمرد.
معنای مقاومت معنای مقاومت این است که همه در جهت هدف، منافع شخصی و گروهی را فراموش کنند و فقط به منافع عمومی فکر کنند، که بی تردید جا انداختن این اندیشه کار آسانی نیست و نیاز به فرهنگ سازی و ایجاد اعتماد عمومی دارد.به طور حتم دستیابی سریع به این باور نیز امکان پذیر نخواهد بود.هرکس باید به این میزان از خود گذشتگی و احساس مسئولیت برسد که این تحول را از خود شروع کند و نگاه نکند و نگران نباشد که همسایه یا شریک اش هم به این تعهد پایبند است یا خیر؟ در وادی مقاومت سهم خواهی، زیاده خواهی مردود است. در فلسفه مقاومت جهادی در پایان کار و پس از دستیابی به نتایج، دستاوردها توزیع می گردد. آن هم متناسب با تاثیر و صرف وقت و سرمایه.بنابراین در مرحله اول تنها از خود مایه گذاشتن مطرح است. برای رسیدن به هدف باید در روش ها و دیدگاه هایمان که تا کنون ما را از این دستاوردها دور ساخته است، تجدید نظر کنیم و به عبارتی در مواردی کوتاه بیاییم. اگر سرمایه گذاری داخلی و خارجی می خواهیم در طراحی زیر ساخت ها نگاهی متفاوت داشته باشیم.اگر تولید باکیفیت می خواهیم در استاندارد سازی تولیدات بیشتر اهتمام ورزیم. اگر توسعه پایدار می خواهیم عدم تخریب محیط زیست را امری واجب تلقی کنیم.اگر اقتصادی مقاوم و پویا می خواهیم اهداف بلند مدت را فدای اهداف کوتاه مدت نکنیم و در سطح مدیریت اقتصادی کشور رویه هایی را پیش نگیریم که به شکل صوری و ناپایدار تنها در بهترین حالت در افق زمانی کوتاه مدت مزیت رقابتی را ایجاد می کند.علاوه بر سهم سرمایه،امکانات و مواهب طبیعی به دانش انسانی به عنوان عنصری تعیین کننده و بسیار موثر بر توسعه کشور نگاه کنیم. برای ایجاد اقتصادی دانش بنیان باید با انقلاب دانایی همسو شده و از ثمرات و نتایج آن آگاه بود تا بتوانیم اقتصادی مقومتی ایجاد کنیم
سه شنبه 91 آبان 23 :: 11:0 صبح :: نویسنده : پوررحیمی
این روزها اقتصاد مقاومتی و چگونگی اجرای آن به یکی از مباحث مهم حوزههای اقتصاد تبدیل شده است. برای بررسی اقتصاد مقاومتی، به بحث درخصوص این مهم از منظر مهندسی سیستمها خواهیم پرداخت. . اقتصاد در یک نگاه ساده، سیستمی با مجموعه پارامترهای مختلف است. دشمنان اگر بخواهند به کشور ضربه بزنند هرگز نخواهند توانست کل سیستم را مختل کنند، بلکه قاعدتا تلاش خواهند کرد تا در ابتدا اجزای این سیستم را مختل کنند. پس به طور قطع برای مقابله با ایجاد اخلال در چنین اقتصادی باید اجزای سیستم را به خوبی شناسایی و مورد بررسی قرار دهیم. . یکی از موضوعاتی که همواره به عنوان یک زیرسیستم مورد توجه همگان بوده، نیروی انسانی است که به عنوان زیرسیستمی اساسی از جمله اهداف تحریمکنندگان به شمار میآید. کارگر، مدیر و همه آنهایی که به عنوان انسان قرار است در این اقتصاد نقشی داشته باشند میتوانند یکی از اهداف تحریم باشند، باید تلاش کنیم نیروی انسانی، امیدوار، بهرهور، برنامهریز و پرتلاش باشد.
دوشنبه 91 آبان 22 :: 4:26 عصر :: نویسنده : پوررحیمی
پارسال حقوق من و همسرم روی هم سه برابر حالا می ارزید و امروز با حساب و کتا ب های سر انگشتی، یک سوم سال پیش ارزش دارد. وقتی مسیر 250 تومانی پارسال را طی می کنم و به راننده 750 تومان می دهم و روی درهم می کشد این حساب و کتاب بخوبی دستم می آید. قرار شد به جای پول دادن به سرویس بچه ها، پدران و مادران مسیرهایشان را هماهنگ کنند و هر روز یکی بچه های هم مسیر و نزدیک به هم را به مدرسه برساند. به این ترتیب پول سرویس هم به جیب مان برمی گشت.
ادامه مطلب ... موضوع مطلب : |
||